Sådan anrettes nytårsmenuen 2022

Du får en vejledning til tilberedningen i den kasse med nytårsmenuen

Forberedelse

Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.

- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.

Forret

Play Video

Cremet fiskesuppe med bakskuld

serveret med muslinger & porrer

Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum

Sådan færdiggøres retten:

1. Brødet fugtes let under vandhanen & varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader. 
2. Til brødet serveres smør med havsalt, kryddermayo & hummus a la MellemRum. Dette er klar til anretning
3. Bring suppen i kog i en gryde under omrøring ved middel varme.
4. Fordel muslingerne i tallerkenerne (her kan du bruge en pincet eller ske).
5. Fordel porrer & gulerødder ovenpå muslinger
6. Den varme suppe hældes op i tallerknerne. Blend evt. suppen let-skummende med en stavblender, lige inden den anrettes i tallerkenen.

Mellemret

Laksesoufflé med jomfruhummer & store rejer

med puré af gulerødder & havtorn samt asiatisk selleri & soya-sesamvinaigrette

Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum

Sådan færdiggøres retten

1. Laksesoufflé placeres på tallerkenen. (Brug gerne en palet eller ske)
2. Klip et lille hul i sprøjteposen med puré af gulerødder & havtorn & fordel det på tallerkenen
3. Asiatisk selleri anrettes ovenpå Laksesoufflén 
4. Soya & sesamvinaigretten røres sammen og fordeles på tallerkenen 

Play Video

Hovedret

Play Video

Helstegt oksesteg i timian

med syltede beder, stegte bøgehatte & puré af grønnebønner samt rødvinssauce med syltede sennepskorn & tyttebær hertil serveres kartoffelkompot med spinat
serveres kartoffelkompot med spinat

Sådan færdiggøres retten

1. Fjern folien på bakkerne & klip alle bakkerne op, så rummene bliver skilt ad, dette gøres for at lette det videre arbejde 
2. Timiansmørret kommes ovenpå oksestegen og bakken sættes i ovnen
3. Se stegetider på oksestegen nedenfor 
4. Kartoffelkompot og tilbehør sættes i ovnen
5. Kartoffelkompot og bakken med alt tilbehøret skal have 12-15 min. (Tjek om det er varmt, inden servering) 
6. Skær oksestegen i skiver, på tværs af fibrene.      
     - 6.1. Se dette link, hvis du er i tvivl om, hvordan stegen skæres
7. Anret puré af grønne bønner på tallerkenen 
8. Fordel skiverne af oksestegen ovenpå 
9. De syltede beder placeres rundt om kødet
10. De syltede bødehatte anrettes ovenpå kødet
11. Rødvinssauce med syltede sennepskorn & tyttebær anrettes på tallerkenen
12. Kartoffelkompot med spinat anrettes i en skål 

Stegetider

Stegetider

Brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende og ovne er forskellige

Rosa: ca. 18 minutter ved 180 grader
     – kernetemperatur 54 grader ved brug af stegetermometer.

Medium: ca. 21 minutter ved 180 grader 
     - kernetemperatur 56 grader ved brug af stegetermometer.

Gennemstegt: 30 minutter ved 180 grader 
     - kernetemperatur 60 grader ved brug af stegetermometer.

Efter endt tilberedning skal oksestegen trække ca. 10 min. før den skæres ud

dessert

Hvid chokolade bavaroise

på bund af chokolade konfektkage serveret med guld chokolade & karamelliseret æblepuré hertil sukkersyltede skovbær

Sådan færdiggøres retten

1. Karamelliseret æblepuré anrettes på tallerkenen 
2. Hvid chokolade bavaroise kommes på tallerkenen ved siden af den karamelliserede æblepuré
3. De sukkersyltede skovbær placeres ovenpå konfektkagen 
4. Til sidste fordeles guldchokoladen på tallerkenen

Play Video

Besøg også!

Åbningstider

Mandag til fredag 17.00-24.00
Lørdag 10.00-24.00 (køkkenet er lukket for bestillinger fra 15.30-17.00)
Søndag 10.00-23.00 (køkkenet er lukket for bestillinger fra 15.30-17.00)
(sidste bestilling i køkkenet mandag til søndag kl. 21.30)

Følg os på de sociale medier

Kontakt

Restaurant Ombord
Jægergårdsgade 71
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8619 6080
Mail: info@restaurantombord.dk

© 2024 Restaurant Ombord