Forberedelse
Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.
- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.
Forret
Cremet fiskesuppe med bakskuld
serveret med muslinger & porrer
Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Sådan færdiggøres retten:
1. Brødet fugtes let under vandhanen & varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Til brødet serveres smør med havsalt, kryddermayo & hummus a la MellemRum. Dette er klar til anretning
3. Bring suppen i kog i en gryde under omrøring ved middel varme.
4. Fordel muslingerne i tallerkenerne (her kan du bruge en pincet eller ske).
5. Fordel porrer & gulerødder ovenpå muslinger
6. Den varme suppe hældes op i tallerknerne. Blend evt. suppen let-skummende med en stavblender, lige inden den anrettes i tallerkenen.
Mellemret
Laksesoufflé med jomfruhummer & store rejer
med puré af gulerødder & havtorn samt asiatisk selleri & soya-sesamvinaigrette
Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Sådan færdiggøres retten
1. Laksesoufflé placeres på tallerkenen. (Brug gerne en palet eller ske)
2. Klip et lille hul i sprøjteposen med puré af gulerødder & havtorn & fordel det på tallerkenen
3. Asiatisk selleri anrettes ovenpå Laksesoufflén
4. Soya & sesamvinaigretten røres sammen og fordeles på tallerkenen
Hovedret
Helstegt oksesteg i timian
med syltede beder, stegte bøgehatte & puré af grønnebønner samt rødvinssauce med syltede sennepskorn & tyttebær hertil serveres kartoffelkompot med spinat
serveres kartoffelkompot med spinat
Sådan færdiggøres retten
1. Fjern folien på bakkerne & klip alle bakkerne op, så rummene bliver skilt ad, dette gøres for at lette det videre arbejde
2. Timiansmørret kommes ovenpå oksestegen og bakken sættes i ovnen
3. Se stegetider på oksestegen nedenfor
4. Kartoffelkompot og tilbehør sættes i ovnen
5. Kartoffelkompot og bakken med alt tilbehøret skal have 12-15 min. (Tjek om det er varmt, inden servering)
6. Skær oksestegen i skiver, på tværs af fibrene.
- 6.1. Se dette link, hvis du er i tvivl om, hvordan stegen skæres
7. Anret puré af grønne bønner på tallerkenen
8. Fordel skiverne af oksestegen ovenpå
9. De syltede beder placeres rundt om kødet
10. De syltede bødehatte anrettes ovenpå kødet
11. Rødvinssauce med syltede sennepskorn & tyttebær anrettes på tallerkenen
12. Kartoffelkompot med spinat anrettes i en skål
Stegetider
Stegetider
Brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende og ovne er forskellige
Rosa: ca. 18 minutter ved 180 grader
– kernetemperatur 54 grader ved brug af stegetermometer.
Medium: ca. 21 minutter ved 180 grader
- kernetemperatur 56 grader ved brug af stegetermometer.
Gennemstegt: 30 minutter ved 180 grader
- kernetemperatur 60 grader ved brug af stegetermometer.
Efter endt tilberedning skal oksestegen trække ca. 10 min. før den skæres ud
dessert
Hvid chokolade bavaroise
på bund af chokolade konfektkage serveret med guld chokolade & karamelliseret æblepuré hertil sukkersyltede skovbær
Sådan færdiggøres retten
1. Karamelliseret æblepuré anrettes på tallerkenen
2. Hvid chokolade bavaroise kommes på tallerkenen ved siden af den karamelliserede æblepuré
3. De sukkersyltede skovbær placeres ovenpå konfektkagen
4. Til sidste fordeles guldchokoladen på tallerkenen
Åbningstider
Mandag til fredag 17.00-24.00
Lørdag 10.00-24.00 (køkkenet er lukket for bestillinger fra 15.30-17.00)
Søndag 10.00-23.00 (køkkenet er lukket for bestillinger fra 15.30-17.00)
(sidste bestilling i køkkenet mandag til søndag kl. 21.30)
Følg os på de sociale medier
Kontakt
Restaurant Ombord
Jægergårdsgade 71
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8619 6080
Mail: info@restaurantombord.dk